5 mrt rustdag en 6 mrt Erika jarig - HighTea
6 maart 2026 - In-Nadur, Malta
Do 5 mrt een rustdag. De rek is er uit. We hebben genoeg gezien en meegemaakt en nu nog lekker een paar dagen zonder grote trips of avonturen....over 5 dagen gaan we naar ons eigen bed, keuken en huiskamer en dat zal ook weer goed bevallen. Op vakantie is het in verhouding toch wel minder comfortabel als thuis maar de andere omgeving maakt dat natuurlijk ruimschoots goed.
Vr 6 mrt, Erika is jarig dus s'nacht in een moment van wakker zijn de kaart van haar zuster Ineke en zwager Roel en haar broer JanDirk gegeven, Ineke had het adres dus had heel lief een kaart deze richting op gestuurd en die was natuurlijk aangekomen.
Ik heb zelf maar een kaart gemaakt en daarbij een aftereight chocolaatje, een boekenlegger en een touristen magneet voor op de koelkast.... ze krijgt in Nederland een nieuwe E-reader want de huidige is erg verouderd en heeft nukken, wat dat ook maar mag betekenen, nukken hebben is vast een vreemd woord voor .......
Na ons verfraaid te hebben met de taxi naar Pallazio Pariso een paleis uit de 17de eeuw wat nu een museum met een mooi restaurant moet zijn.
De entourage was dan ook sjiek en ik was blij dat ik dit gevonden en een HighTea had gereserveerd. Begonnen met een glas champagne om in de stemming te komen en daarna genoten van de lekkere hapje: sandwiches, scoons en petit fourtjes. De bediening was omvangrijk, erg vriendelijk en ook geneigd tot een gezellig praatje.
O ja, toen we binnen kwamen ging er net een groot gezelschap weg. Zich verontschuldigend voor hun rumoer vertelde ze dat ze hier ter gelegenheid waren van de 85ste verjaardag van moeder en oma...Na mijn opmerking dat Erika ook jarig was gingen de verjaardagswensen natuurlijk in het rond. Het was kort maar best gezellig en een goed begin van onze HighTea.
Rond 6 uur met een taxi naar Valleta gegaan want ik had bedacht om daar met een koetsje met zo'n zielig paard ervoor langs de verlichte gebouwen van Valletta te rijden MAAR de koetsjes waren er niet, 's avonds alleen in de zomer. We vonden het niet zo heel erg want het was vandaag best frisjes en achter zo'n zielig paard zitten is eigenlijk niet ons ding maar ik had gekeken naar een moderne versie van zo'n koetsje maar die zijn er nog niet.
Als troostprijs wat gedronken in twee barretjes. Een buitenbar met een vrijdagmiddag kantoorborrel dus lekker luidruchtig en erg herkenbaar en de andere binnen en hier waren we al geweest: druk, lekkere muziek Cider en mooie wijn.
De jonge Maltezers en touristen waren al gekleed voor een lange vrijdagavond stapavond maar wij kozen er toch maar voor om naar huis te gaan. Erika is tenslotte nu tijdelijk iets ouder dan ik en moet dus vroeger onder de wol....
Erika had een leuke verjaardag gehad en ze vond de HighTea in een paleis een geslaagde verrassing.
Volgend jaar zitten we weer op Malta dus dat wordt een uitdaging weer iets bijzonders te vinden.
Slogan van de dag:
Koester de verjaardagen van je liefste en wordt een gelukkiger mens.
Ankie Wieten:9 maart 2026😘❤️❤️😘