Zo 8 febr dagje Qawra
8 februari 2026 - Qawra, Malta
Na onze gewoonte om zondags te ontbijten met gebakken eieren met de bus richting de wijk waar we vorig jaar in een hotel verbleven gegaan. Op zondag rijden er minder bussen en onze overstap leek helemaal niet te komen dus maar verder lopend gegaan naar het nationale aquarium wat aan de boulevard achter bij die ons bekende wijk lag.
Onderweg geluncht bij zo'n boulevard restaurantjes waar de champignons in knoflook niet echt smakelijk waren maar het uitzicht wel dus echt depressief werden we er ook niet.
Het i.v.m. zondag aardig drukke aquarium was best interessant en gelukkig erg op de overlevingsstrijd van onze oceanen gericht. Met onze museumpas was ook hier de entree weer gratis en blijkt het
dat de aankoop van die pas een slimme uitgave is geweest.
Na een uurtje visjes in alle soorten en maten te hebben zien rondzwemmen richting een ons bekende bar brasserie gelopen.
Erika een cider van de tap, Engels is het hier zeker, en ik een bourbon met ijs voor euro 3,50 per shot dus waarschijnlijk de goedkoopste shot bourbon in een bar in Europa.
We wilde er wat te snacken bij maar dat liep dus uit de hand want dat snacken werdt dus een burger Meat Beyond omdat vegetarisch eten hier de uitzondering is en we dus blij verrast waren om deze vegetarische lekkernij op de kaart tegen te komen. Ik bestelde een rode wijn bij mijn burger wat wel niet de gewoonte zal zijn in burgerland maar wel mocht van de weer zeer vriendelijke serveerster.
Met een Uber naar huis gegaan en na wat nahangen dus weer erg vroeg in slaap gevallen. Het is of de zeelucht, of onze jaren op deze aarde of iets in het eten maar vroeg slapen is de nieuwe standaard geworden.
Wijsheid van de dag:
Ga in vreemde landen op zondag niet met de bus.

Groetjes uit ons Nederlandse Breukelen 👋👍😍
Ik had daar een waterpolo toernooi van 7 dagen. Elke dag rond 17 uur een wedstrijd in de Baai. Met golven, soms een kwal… maar ook… Veel gestapt! Maar ook een mooie boot tocht gehad.