Za 31 jan - rust en zo 1 febr - rust

1 februari 2026 - Malta, Malta

Die eerste paar dagen wat te veel gewandeld waardoor Erika meer last heeft gekregen van haar dystrofie dus nu 2 dagen rustig aangedaan. Wat natuurlijk ook lekker is en we hebben tijd genoeg om er nog op uit te trekken.

100011297610001129841000113235

1000113236

Onze Sonos speaker staat bijna altijd aan. Spotify is ons vriendje want voor ons is muziek erg belangrijk.

1000113248

Voor het eerst zelf gekookt, macaroni.

1000113371

Zondagmorgen boodschappen direct via de site van Walbee onze supermarkt besteld en niet via Bolt want dat is ook maar zo'n tussenfirma die voor wat software beschikbaar stellen wel erg veel provisie opstrijkt. De boodschappen worden aankomende dinsdagmorgen gebracht dus ons Nederlandse gemak nu ook hier.

10001133561000113365

Dit ter compensatie van het feit dat we de afwas met de hand moeten doen. Dat er geen afwasmachine is blijft vreemd voor een appartement wat vanaf mei per maand euro 13.000,00 kost oftewel euro 3.000,00 per week. Wij betalen voor jan febr mrt maar een fractie van dat. euro 400,00 per week dus misschien halen ze daarom in deze maanden tijdelijk de afwasmachine weg?

1000113358

Verder kaartjes gekocht via het internet voor een opera voorstelling van Verdi in het operahuis in de hoofdstad Valletta. Dus 22 februari genieten van de muziekcultuur op Malta samen met de notabelen van Malta gezien de prijs :)

1000113533

Bij de lunch vloog de dop van de paprikapoeder eraf dus onze dag was weer goed want een komische noot is altijd welkom.

1000113473

1000113474

Verder veel gelezen over de historie van Malta en wat de moeite waard is om heen te gaan. Veel museums en veel locaties met overblijfselen van oude culturen waar we misschien nog wat oude zooi kunnen vinden zoals kapotte vaasjes of verbogen speerpunten voor op de kast.

1000113500

1000113507

s'avonds de s'middags gekochte giga pizza voor de helft opgegeten met een glas wijn uit de welkom witte wijn fles.

Uitdrukking van de dag:

Lekker niets doen is ook lekker.

1. Erika:
    2 februari 2026
    Het was een lekkere rustige dag met als hoogtepunt het strooien met de paprikapoeder. Paul had goed zijn best gedaan om het eten feestelijk te maken.
  2. Ellen Van Hees:
    2 februari 2026
    Fijn dat jullie het zo fijn en leuk hebben. Lekker buiten zitten. Veel liefs Ellen
  3. Hanneke driel:
    2 februari 2026
    Een keer gekeken. Lekker hoor. Wij vertrekken morgen.
  4. Nht:
    Erika Paul fijne dagen
  5. Zusje cora:
    Leuk dit genieten
  6. Ankie Wieten:
    3 februari 2026
    Wat weer een leuk geschreven verslag en veel mooie foto's , lieverds....Geniet van elke dag...Ik geniet met jullie mee...👍🏼🩵🩵🩵👍🏼
  7. Hans:
    3 februari 2026
    2e reisbl.ook doorgenomen.Verdi,mooi vooruitzicht,hist.cultuur,architect. altijd boeiend om te zien.Rustig aan met de dystrofie,geniet ervan.😘🖐
  8. Jacqueline:
    5 februari 2026
    Zo ook even de tijd gehad om jullie belevenissen te lezen. Had nog niet het antwoord gelezen maar wel de foto groot gemaakt van de paprikapoeder op het bord 🤭 oeps.
    En vanaf nu met weinig vaat gaan koken wij zijn dat niet meer gewent met het handje 😅
    Blijven genieten en tot de volgende blog.
    👍👋🥰
  9. Carry Miltenburg:
    7 februari 2026
    Afwassen met de hand even wennen maar mooi voor je nagels 😅
  10. Nico:
    7 maart 2026
    Nog even doorbijten en dan mogen jullie weer naar huis😀 geniet nog even
  11. Ineke:
    7 maart 2026
    Fijn dat je een leuke verjaardag hebt gehad Erika! Tot snel😘